5 tricks der gør det lidt nemmere for dig at få din søvn når du rejser jorden rundt

En jordomrejse er en fantastisk oplevelse uden lige, og den er ikke for de sarte. At rejse så koncentreret og over så lang tid er hårdt ved både sind og fysik, og det er vigtigt, at vi passer godt på begge dele, når vi kaster os ud i dette berigende eventyr.

Når vi rejser jorden rundt, så er vi væk hjemmefra i lang tid, vi flytter os jævnligt mellem tidszoner, og vi kan opleve, at det tærer på kræfterne hver gang.

Her er det enormt vigtigt, at vi tager vare på os selv - at vi spiser sundt og rigtigt, at vi får en passende motion, og at vi sover godt og rigeligt.

Vigtigheden af søvn under jordomrejsen

Når vi ikke sover, så belaster vi både vores psyke og vores fysik. Nogle umiddelbare følger af en dårlig søvn er dårligt humør, kropstræthed, uro og stress, svækket immunforsvar og mindre overskud.

Når vi rejser, så er det enormt vigtigt, at vi sover nok. Og det paradoksale her er, at når vi rejser, så kan det være vældig svært at opnå den dybe, sunde søvn.

I det følgende afsnit vil vi se nærmere på nogle gode idéer til, hvordan du kan sikre dig en god søvn under din jordomrejse - og derved få det optimale ud af denne smukke tur rundt i verden.

Søvnbesvær - hvordan imødekommer vi vores søvnbehov?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når vi oplever at have svært ved at sove. Grundlæggende handler det om, at vores hjerne ikke har ro, og der kan være forskellig ting, der påvirker.

Når vi rejser, og dermed er ude af vore vanlige omgivelser, så er vores hjerne mere opmærksom, og forstyrres lettere, end når vi er hjemme, og har vænnet os til alle lyde og indtryk.

Nye og ukendte lyde

Når vi sover ude, så vil der være lyde, der ikke er velkendte - for vores hjerne er dette utrygt og kræver øget alarmberedskab.

Hvis du oplever, at du er ekstra sensitiv for lyde og støjgener, når du rejser, så er det en god idé at udelukke disse forstyrrelser. Støj og lyde er den primære årsag til, at vi ikke kan sove.

Heldigvis er der råd at hente, og i dag har man udviklet nogle effektive og formstøbte ørepropper, der eliminerer problemet øjeblikkeligt.

Lys og syn - når øjet sender signaler til hjernen

Hvis der er lyst i rummet, eller vi har apparater der blinker, så kan det være svært at falde i søvn. Vores sanser giver signaler til hjernen, når noget forstyrrer, og dette gælder også synet. Når hjernen fokuserer på noget i rummet, så fratages vi muligheden for en dyb søvn.

Har du svært ved at sove, når rummet ikke er helt mørklagt, så kan du med fordel investere i en sovemaske - disse er enormt gode, og sikrer nemt en rolig søvn.

Tankemylder og mange indtryk

Når vi rejser jorden rundt, så er der mange indtryk - og de skal bearbejdes. Når vi lader vores tanker stikke af med os, så kan det være svært at finde ro og dermed opnå en god søvn. Uanset hvor glædelige og rare disse tanker er, så har vi brug for ro i hovedet, når vi skal falde i søvn.

Når du oplever, at du ikke kan slippe tankerne om dagen, og at dette tankemylder giver dig søvnbesvær, så kan det være en god idé at have en meditationspraksis ved hånden. Det kan være noget så simpelt som at tælle får eller at fokusere på dit åndedræt - bare det, at du er bevidst, og flytter fokus til her og nu, giver din hjerne ro og din søvn bedre vilkår.

Søvn og sanser

Når alt kommer til alt, så handler en god søvn under jordomrejsen om at dulme vores sanser, når vi skal sove.

Der findes mange virkemidler til netop dette, og alle er de en god investering - fordi en god søvn giver en bedre rejse.