Hvad skal du gøre med dit hjem når du rejser jorden rundt? 5 forslag

Hvis man har planlagt en jordomrejse, så har man også indirekte planlagt, at man skal være langt væk fra sin bolig i rigtig lang tid. For mange vil det måske være helt fint og foregå uden nogen bekymringer, fordi man bare glæder sig til at komme afsted. Men der er nok også ret mange, som vil gå og være lidt bekymrede for, hvad man lige skal gør med sit hjem, mens man er væk.

For hvad nu hvis der er nogen, der bryder ind eller hvis der pludselig opstår brand? Den slags bekymringer skal man jo helst ikke have, når man er på sin længeventede jordomrejse, så derfor kommer der lige her fem gode forslag til, hvad man skal gøre med sin boligsituation derhjemme, mens man er afsted.

Udlej hjemmet

Det første, man kan gøre, hvis man gerne vil efterlade sit hjem med ro i sindet, er at udleje det til nogen - de fleste vil nok blive endnu mere rolige, hvis det er nogen, man kender i forvejen. Først og fremmest er det jo perspektivet med, at der er nogen, der bor i hjemmet, mens man er væk, og at man på den måde ikke skal bekymre sig om indbrud, ildebrand og den slags.

Men man kan også se det økonomiske perspektiv - nemlig at man ikke selv skal stå for alle hjemmets udgifter, mens man er væk. Det kan i hvert fald også være fordelen ved at udleje hjemmet, mens man er afsted.

En der kan kigge forbi hjemmet i ny og næ

Hvis man ikke er interesseret i at udleje sit hjem, fordi man måske ikke kan finde en, man kender, som vil leje det, så kan man også benytte sig af den løsning, at man bare lige en gang imellem får en ven eller et familiemedlem til at kigge forbi boligen og tjekke, om alt er, som det skal være.

Selvom det måske ikke føles som en lige så sikker løsning som at få en til at udleje hjemmet på fuldtid, så kan det alligevel lige give lidt ekstra sikkerhed, at der er en, der lige i ny og næ tjekker, at alt nu stadig ser fornuftigt ud, og at det i hvert fald ikke ligner, at der har været indbrud eller den slags.

Få styr på forsikringen

Noget andet, som kan være med til at give lidt sikkerhed, er naturligvis forsikringer. For selvom det vil være rigtig uheldigt og ærgerligt, hvis der nu skulle ske noget med hjemmet, mens man er væk, så kan det alligevel være et ret fornuftigt plaster på såret, hvis man har en god forsikring, man kan gå til. Så inden man drager afsted på sin jordomrejse, så kan man eksempelvis lige tage et ekstra kig på sin forsikring og undersøge, hvad den egentlig dækker over, og om der måske skal tilføjes nogle punkter.

Opbevar de værdifulde genstande et andet sted

Man kan også overveje, om man skal rykke sine mest værdifulde ting et andet sted hen. Hvis man eksempelvis har en dyr lampe fra Andlight, nogle meget værdifulde smykker, arvestykker, et dyrt fjernsyn eller lignende, kan disse i hvert fald være ting, som man måske har lyst til at opbevare et andet sted, så man i hvert fald ikke skal bekymre sig om at miste disse ting.

Man kan opbevare disse ting på et lager, som man altså betaler et lille månedligt beløb for. Men hvis man er så heldig at have nogle familiemedlemmer eller venner, der har lidt ekstra opbevaringsplads, så kan man også spørge dem, om man må opbevare et par ting i deres bolig.

Opsig boligen hvis du er afsted på ubestemt tid

Nu har vi været igennem en del løsninger, som kan giver lidt mere sikkerhed i forhold til sin bolig, når man er på jordomrejse. Men hvis man har en ide om, at man stadig vil føle sig lidt utryg, og måske desuden ikke rigtig ved, hvad planerne er, når man kommer hjem fra sin jordomrejse, så kan man jo også tænke lidt over, om man bare skal opsige eller sælge sin bolig - det er nok mest oplagt, hvis man lejer et hjem og ikke ejer det.

Så behøver man nemlig slet ikke at bekymre sig om, hvad der kan ske med hjemmet, når man er væk hjemmefra i meget lang tid.