Sådan finder du billig billeje i udlandet

Guiden er lavet i samarbejde med billeje.info

Du får mest muligt ud af din ferie med billeje. Med en lejebil er du nemlig helt uafhængig og har fuld frihed til at følge dit eget tempo i ferien. Vil du have de billigste priser, bør du bestille din lejebil i god tid. Står ferien lige for døren, kan du dog godt være heldig at finde et last minute-tilbud.

Ser du frem til blot at fordrive hele ferien ved hotelpoolen, eller skal du på en kort storbyferie, er billeje måske ikke det mest oplagte valg. Men i mange andre tilfælde giver billeje dig den bedste mulighed for at få en vellykket og oplevelsesrig ferie i udlandet.

Efterdønningerne af pandemien har sendt priserne på lejebiler i vejret mange steder, men det er stadig muligt at spare mange penge. Læs med herunder, og se hvordan du finder den billigste billeje i udlandet.

Bestil din billeje online

Det bedste tip til dig, der ønsker at finde den billigste billeje i udlandet, er at benytte en online søgemaskine. De fleste af os orker ikke at tjekke priser fra ret mange forskellige udlejere, inden vi bestiller. Det er ellers netop ved at lave en prissammenligning, at du kan spare mange penge på billeje.

Faktisk er det slet ikke hverken svært eller tidskrævende at finde den billigste billeje i udlandet. Der findes nemlig effektive billeje-søgemaskiner, hvor du med én søgning på få sekunder kan få en oversigt med de aktuelt bedste tilbud fra Avis, Europcar, Enterprise, Hertz, Sixt samt talrige mindre, lokale biludlejningsfirmaer.

Søg efter de bedste priser på billeje her

I søgemaskinerne kan du med få ekstra klik vælge at indsnævre prisoversigten, hvis du for eksempel kun ønsker at se tilbud på bestemte typer lejebiler eller foretrækker at leje fra bestemte firmaer.

Billeje i lufthavnen - mest praktisk, men ofte dyrere

Flyver du på ferie, er det mest praktiske i de fleste tilfælde at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen, du ankommer til. Så slipper du for at arrangere transfer til dit hotel eller at bøvle med offentlig transport.

Men denne bekvemmelighed kan dog koste dig lidt ekstra. Det er ikke en fast regel, men ofte er billeje i lufthavne således dyrere end sammenlignet med nærliggende udlejningsstationer uden for lufthavnsområdet. Det skyldes blandt andet, at lufthavnene opkræver biludlejerne en højere ”husleje” for at operere på deres område. Denne ekstra udgift sendes videre til kunderne.

Vil du finde den billigste pris på dit rejsemål, kan du derfor eventuelt prøve at sammenligne lufthavnspriserne med dem fra udlejningssteder i de nærmeste byer. Du skal dog så naturligvis huske at medregne prisen for en taxa eller bus til og fra dit udlejningskontor, hvis du lejer din bil et sted uden for lufthavnen.

Vær desuden opmærksom på, at du typisk finder det bedste udvalg af lejebiler i lufthavnene. Er du på udkig efter en bestemt type køretøj, eller vil du bare hurtigst muligt videre efter ankomst, kan den lidt højere leje i lufthavnen ofte være det værd. De fleste udlejere har både små kompakte modeller og rummelige mini-vans i deres udvalg.

Hvornår skal jeg bestille min lejebil?

Udbud og efterspørgsel har stor betydning for billejepriserne. Det har vi set et tydeligt eksempel på i forbindelse med pandemien, hvor en global nedgang i bilproduktionen betød, at biludlejningsfirmaerne pludselig manglede lejebiler, da efterspørgslen på billeje steg igen.

Under mere normale forhold er det dog heller ikke usædvanligt, at prisen for billeje kan variere ganske meget i løbet af året. Særligt i forbindelse med ferieperioder og helligdage, vil der mange steder ofte være rift om de billigste og mest populære bilmodeller.

Vil du være sikker på, at der er en ledig lejebil af netop den type, du har brug for? Så bør du booke den i god tid. Ombestemmer du dig, er det hos de fleste udlejere ikke et problem, da de tilbyder gratis afbestilling helt indtil 48 timer inden afhentning, hvis du har bestilt 4-5 måneder i forvejen.

For godt til at være sandt?

Det sker, at nogle biludlejningsfirmaer skiller sig ud med priser, der ligger markant under deres konkurrenters. De fleste udlejere sænker ganske vist jævnligt priserne i forbindelse med kampagner eller andre særtilbud. Følger du prisniveauer over tid, vil du dog se, at der også er mere permanente prisforskelle mellem biludlejningsfirmaerne.

Som det så ofte gælder, får du ved billeje typisk, hvad du betaler for. Kan de billigste udlejere tilbyde samme slags biler som deres konkurrenter, er der ofte i stedet sparet lidt på kundeservicen. Det sker desværre også, at man hører om billige udlejere, som presser meget på for at du som kunde skal tegne ekstra forsikringer eller opkræver tillægsgebyrer.

Men når det er sagt, er der også mange kunder, som ingen problemer oplever, selvom de vælger den absolut billigste udlejer, der måske har et lidt tvivlsomt omdømme. Hvis god kundeservice har høj prioritet for dig, kan det ikke desto mindre generelt anbefales at betale lidt ekstra for billeje fra et af de store, velrenommerede selskaber i stedet for udelukkende at gå efter den laveste pris.

Hvor gammel skal jeg være for at leje en bil i udlandet?

Din alder er ikke helt ligegyldig, når du skal leje en bil. Er du under 25 år, vil du således opleve, at mange udlejere opkræver et ekstra gebyr oveni den almindelig pris for lejebilen.

I de fleste lande skal du ganske vist kun være minimum 21 år for at leje en bil. Det er dog normalt dyrere at forsikre unge chauffører. Derfor pålægges kunder under 25 år ofte et ekstra gebyr, som kan være ganske betydeligt. I disse tilfælde hjælper det ikke, at du måske har haft kørekort i flere år uden uheld.

Rejser du som del af en gruppe, hvor en af dine medrejsende er 25 år eller ældre, kan I ved at lade denne person leje og køre bilen altså ofte spare en del penge.