Hvor meget skal der spares op for at rejse jorden rundt?

At rejse jorden rundt er en drøm for mange mennesker. At komme ud og opleve nye kulturer, nye måder at leve på og bare suge til sig. Det koster dog helt sikkert penge at komme af sted. Men det kan jo gøres på flere måder. Og måder du vælger, afgør også hvor meget du skal spare op inden rejsen.

Hvad koster det at rejse jorden rundt?

Som et fingerpeg siger mange at det koster kr. 500 om dagen pr. person at rejse jorden rundt. Ud fra det kan du jo regne ud hvor meget, der skal spare op for at rejse jorden rundt. Men det er klart, at det beløb afhænger af rigtig mange ting. Først og fremmest er det dyrt at rejse i Europa og i dele af USA og Australien. Men Afrika, Asien og Sydamerika er væsentlig billigere lande at rejse i. Faktisk helt ned til en femtedel billigere. Desuden findes der en lang række forskellige måder at rejse på samt en prioritering i hvordan der skal overnattes. Alt sammen noget du skal tage hensyn til, når du lægger budget for en jordomrejse.

Drømmerejsen kræver forberedelse

Måske er det dit livs rejse, du er ved at planlægge, og som skal gå jorden rundt. Og en drømmerejse kræver planlægning. Det er en god ide at læse om steder og måske tage til foredrag om de muligheder der findes. Og planlægger du hjemmefra har du også mulighed for at vælge alternativer, hvor det er muligt at holde prisen nede på et lavere niveau. Dette gælder både for selve rejseaktiviteten, men måske især for overnatningen.

Hvordan gør jeg?

Det er måske mindre svært end mange tror at rejse jorden rundt. Faktisk findes der rejseselskaber der kan hjælpe med at skræddersy en pakke til jer. Det koster måske lidt mere, men en forholdsvis let løsning. En anden måde er selv at planlægge turen. Det kan du jo så også gøre på flere måder. Du kan planlægge at flyve fra sted til sted, men naturligvis også rejse med tog, båd eller meget andet. Endnu en måde at gøre det på er at bare tage af sted. Altså tage din rygsæk på og måske tage på tommelfingeren eller på anden måde finder en, der vil transportere dig det første stykke. Derefter er det bare at se hvad der sker. Sidstnævnte er i hvert fald en garanti for oplevelser.

Rejs til VM i fodbold 2022

Et oplagt rejsemål i forbindelse med din rejse jorden rundt i 2022 er VM i fodbold i Qatar. Det er den 22. udgave af det internationale fodboldforbunds (FIFA) slutrunde, der skal spilles i den mellemøstlige nation. Der skal spilles fra den 21. november til 18. december. For første gang i vinterhalvåret, hvilket skyldes det varme klima i arrangørlandet. Der skal deltage 32 nationer i VM, og ønsker du at rejse til Qatar og se fodbold, skal du først og fremmest beslutte dig for hvilke nationer, du gerne vil se spille, og planlægge din rejse ud fra det. Er det Danmark du gerne vil se, er det en god ide at planlægge efter de rød/hvide indledende kampe. Puljefordelingen og kampprogrammet er endnu ikke offentliggjort i skrivende stund, så hold øje med FIFAs website. Den letteste måde at rejse til Qatar er med fly til hovedstaden Doha. Qatar er en lille nation, og fodboldstadioner i landet ligger ret tæt på hinanden. Derfor er det let at komme mellem de enkelte stadioner, og der venter dig helt sikkert en stor oplevelse ved fodbold-vm 2022.

Krydstogt er også en mulighed

En forholdsvis behagelig måde at komme jorden rundt er ved at tage på et krydstogt. Det er faktisk muligt at købe en total pakke med besøg i eksempelvis mere end 30 lande og over 50 byer. Der er forskellige ruter rundt i verden, men for omkring kr. 100.000 kan du få en pakke, der også omfatter overnatning og forplejning. så skal du blot koncentrere dig om at nyde verden.