Med familien på Azorerne? Her er 5 ting du bør opleve

Det at tage ud af rejse er noget mange danskere gør. Hvad enten der er en romantisk miniferie, en afslappende campingtur i Tyskland, eller rundt i Europa for at udforske de mange forskellige kulturer, mennesker, kosten, men også de mange flotte steder. Det at tage ud at rejse er blevet til noget mange gør hver sommer, og det er en måde hvorpå du kan bruge tid sammen med familien, og lærer om andre lande. 

Azorerne er et af disse flotte steder. Denne øgruppe befinder sig i Atlanterhavet og tilhører Portugal. Øerne er fyldt med en masse ting, som du kan gøre og se. Hvis du skal til Azorerne med din familie, så er det garanteret at I har en masse fantastiske ting, som I kommer til at opleve. Her er en liste over 4 ting som du bare må opleve. 

1. Seværdighederne 

Når du og familien kommer til Azorerne er der bare nogle ting som du bør se, og dette er nogle af de mange fantastiske seværdigheder. Grundet placeringen i verdenen er klimaet her en unik oplevelse, og tillader forskellige eksotiske flora og fauna at vokse her.

Dette fører til et helt unikt syn, da det ikke er ofte du får muligheden for at se dette. Og så får du også en fantastisk mulighed for at tage et familiebillede foran disse flora og fauna, som du kan vise til andre. I Azorerne er der faktisk 200 fuglearter og 56 plantearter, som ikke findes andre steder i verdenen.  

Derudover hvis du besøger øerne Pico og Faial får du en helt unik mulighed for at se hvaler og delfiner, dette kan også ses andre steder, men de er nemmest at se fra disse to øer, da de befinder sig tætter på dem. I kan tage ud på nogle af de hurtigtgående både og komme helt tæt på hvalerne, dette er en helt fantastisk oplevelse, og ikke noget som mange kommer til at opleve. 

Udover dette er de andre øer også fyldt med utrolig natur, og lokationer, så uanset hvor du tager hen på Azorerne, så vil du og din familie få en helt fantastisk rejse. 

2. Maden 

Når du rejser til Azorerne sammen med din familie, så skal du bare smage på den lækre gastronomi. Her vil du blive serveret enkelt, men sund og frisk mad, som er tilberedt med de friske lokale råvarer. Disse råvarer består af kød, fisk og skaldyr. Så hvis du og din familie elsker seafood, så er Azorerne et fantastisk sted at besøge. 

Derudover er Azorerne kendt for sine mejeriprodukter. Dette gælder især deres smør og ost, disse er også kendt udenfor Azorerne, så når du rejser er til, får du muligheden for at smage på dette, når det er helt frisk. 

Noget andet som Azorerne er kendt for er deres vin, som bliver dyrket på lava jord. Dette giver vinen en unik smag, som er velkendt og elsket blandt mange portugisere, men også udlændinge. Så når du og din familie rejser til Azorerne, så er der en del ting, som I bare bør smage på. 

3. Vandaktiviteterne 

Som sagt så er Azorerne en gruppe af ører lokaliseret i Atlanterhavet, hvilket betyder at, når I er på ferie her, så har I en fantastisk mulighed for at opleve nogle af de mange vand aktiviteter. I sig selv er vandet fantastisk, og hvis I bare ønsker at bruge en dag på stranden, så kan I trygt gøre dette. Vejret er smuk, og omgivelserne er flotte. 

Hvis I derimod gerne vil prøve nogle nye og spændende ting, så er der mange vand aktiviteter, som I kan prøve. Dette kan for eksempel være surfing, dette er en utrolig vandsport, som kommer med en masse sjov. Selvfølgelig er det lidt svært i starten, men det giver også en unik oplevelse. Hvis du og din familie gerne vil ud og surfe, så er det en god idé at besøge øerne Santa Maria, Sao Jorge og Sao Miguel, da disse øer her de bedre forhold for surfere. 

Derudover kan du og din familie tage ud og dykke, hvis dette skulle være i jeres interesse. Vandet er fyldt med mange smukke fisk, dybden gemmer på en masse grotter, som også har utroligt liv. Dog skal du have noget dykker erfaring, hvis du vil tage ind i grotterne, men du frit svømme rundt, omkring dem. 

4. Vandretur 

Hvis I som familie ikke er vand mennesker, så er der ingen grund til bekymring. Azorerne består af ni øer. Hver ø er i sig selv unik, og har forskellige ting, som I kan opleve. Dette betyder at I, som familie, kan tage på nogle fantastiske vandreture i blandt øernes, smukke og unikke natur.  

Når det kommer til Azorerne så er centrum de fem ører, som ligger tæt ved hinanden, Terceira, Faial, Pico, Sao Jorge og Graciosa er disse fem øer, og selv om de ligger tæt ved hinanden, så er de også unikke, og der er en masse at opleve. 

Terceira er præget af historien af Azorerne, så hvis dette er noget I er interesseret i, så er dette øen for jer. Faial er øen, som er domineret af de blå hortensiaer, og har en fantastisk havn, som byder mange sejlere velkommen. Øen Pico er et bjerg, og her er der en tradition for hvalfangst. Sao Jorge, naturen her, i sig selv, utrolig unik, og noget du ikke vil gå glip af, og helt sikker værd at tage på vandretur i.

Garciosa er kendt for at have en masse vindmøller, som står højt over de grønne marker, men i bunden af vulkanen her, findes der en sø, som du bør se.  

Derudover er der øen Sao Miguel, som er den største ø i denne øgruppe, og er i blandt en af de smukkeste øer. Der er også øen Santa Maria, som ligger tæt ved Sao Miguel. Denne ø er dækket af utrolige vinmarker.  

Der er også øerne Flores og Corvo. Flores er skabt af vulkanerne, og er fyldt med flot natur og søer. Til sidst er der Corvo, som er den mindste ø i denne øgruppe. Dog betyder det ikke at denne ikke er speciel, denne ø har en stor og smuk vulkanslugt placeret midt på øen.  

Alle øerne er i sig selv utrolig unikke, og giver mange muligheder for dig og din familie, at tage på mange flotte vandreture. Vandreturene giver jer chancen for at se meget mere af ørene, og det er helt sikkert noget, som I bør opleve.