Skal du tage det store tandlægebesøg i udlandet eller i Danmark? fordele og ulemper

Står du foran det helt store tandlægebesøg, så har du sikkert allerede overvejet om det skal være herhjemme, eller om du skal prøve udlandet. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Prisen kan ikke diskuteres. På en tandlæge klinik i eksempelvis Ungarn, betaler du omkring det halve, af hvad det ville koste dig at gå til tandlæge i Danmark. Til gengæld kan du ikke søge støtte, til behandling uden for Danmark.

Prisen er naturligvis ikke den eneste forskel. I Danmark taler tandlægerne dansk. De forstår hvad du siger og omvendt, du forstår alt hvad de forklarer dig. Der er tryghed i ar blive talt til på sit eget sprog. Der er også, stor tryghed i at blive behandlet af en tandlæge som man kender godt og som kender dig godt. Herunder får du lidt indsigt i de fordele og ulemper, som det er værd at huske på, når du skal vælge, hvor det store tandlægebesøg skal foregå.

På danske kliniker taler de dansk

En klar fordel, ved at gå til tandlægen i Danmark, er det faktum at du forstår hvad tandlægen fortæller dig. Hvis din danske tandlæge taler tandlæge sprog, kan du stoppe ham og bede ham om en ekstra forklaring. Et der stadig noget du ikke forstår, kan du spørge ind til det og få en anden forklaring, stadig på et sprog du forstår. Tandlægen forstår hvad du siger. Det er nemmere at forklarer sine bekymringer, på sit eget sprog.

Alt på skrift, foregår naturligvis også på dansk. Det kan være besværligt nok at forstå tandlæge sprog på dansk, men på et andet sprog bliver det helt umuligt.

Når du er i behandling får du hurtigt en ny tid

I Danmark kan det godt være svært at få en tid hos tandlægen. Der er ofte meget lange ventelister. Men, hvis du er i gang med et forløb hos tandlægen, er der sjældent ret lang tid til næste besøg. Er der noget galt i mellemtiden, får du som regel hurtigt en ny tid. Mange ting kan også klares over telefonen. Er di i gang med en behandling, er det som regel meget nemt at komme til at tale med sin tandlæge.

Du kan kun søge støtte i Danmark

Hvis du ikke har en høj indkomst, eller er gået på pension, er der mulighed for at søge støtte hos din kommune. Du kan søge om dækning af dine udgifter til tandlægen, eller til dele af din regning. På din kommunes hjemmeside kan du læse mere om dine muligheder for at søge om støtte. uanset om du kan få fuld dækning, eller kun delvis dækning, skal du huske på at dækningen kun gælder i Danmark. Du kan ikke søge om støtte til at gå til tandlæge, i et andet land.

Trygheden ved din egen tandlæge er også vigtig. Har du tandlægeskræk, eller er du bare lidt beklemt ved at gå til tandlæge, er det en stor tryghed at gå til den tandlæge som du kender i forvejen.

Prisen i udlandet er meget lavere

Den største fordel ved at gå til tandlægen i udlandet er prisen. Der er stor forskel på prisen, uanset hvilket land, uden for Danmark du vælger. I Ungarn er prisen omkring det halve af hvad du betaler i Danmark. Handler det om den helt store rodbehandling, kan der således være rigtig mange penge at spare, ved at vælge en tandlæge i udlandet.

Samarbejde med danske klinikker

Hvis du vælger at lægge dit tandlæge besøg i udlandet, bør du være opmærksom på at der faktisk er klinikker, der har samarbejde med klinikker, her i Danmark. Du kan få lavet alle forundersøgelser i Danmark. I nogen tilfælde kan din Danske tandlæge, sende alt relevant materiale, direkte til den udenlandske klinik.

Planlægningen af dine tandlægebesøg

Selve planlægningen af dit dine tandlægebesøg bliver lavet hjemmefra. Alt efter hvilken behandling det handler om, bliver alle nødvendige besøg lagt inden for samme periode. Om du kan klare hele affæren på en uge, eller om du er nødt til at afsætte to uger, afhænger også af hvor stor en behandling der er tale om. Selve besøgene og transporten, til og fra tandlægen, kan også sagten aftales hjemmefra.

Under alle omstændigheder, kommer du hjem, med et afsluttet behandlingsforløb. Forløbet vil oftest være overstået på langt kortere tid, end hvis du gik til tandlægen i Danmark.

Oplev et andet land

En anden, helt fantastisk, fordel ved at gå til tandlæge i udlandet, er at du faktisk er på rejse samtidigt. Du skal ikke til tandlægen hver eneste dag og nogen dage vil det være, et meget kort besøg. Al den tid du har ud over tandlægebesøgene er fritid og kan bruges på at udforske og opleve det land du er i. Du kan besøge byens seværdigheder og udforske alle de gode restauranter og små cafeer.

Du bor på et lækkert hotel. Du vælger selv hvor meget forplejning der skal være. Vælger du fuld forplejning, behøver du ikke bekymre dig om noget som helst. Husk på, at du faktisk sparer halvdelen af hvad det ville koste at gå til tandlægen i Danmark, så du må godt forkæle dig selv lidt ekstra.